Δείτε

Mοιραστείτε στα μέσα

Oνοματοδοσία Σύλβια Ιωαννίδου, του άλσους επί της οδού Δάφνης

Αισθάνθηκα ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, προχθές στην τελετή ονοματοδοσίας άλσους επί της οδού Δάφνης στο Ψυχικό, σε Σύλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου, γιατί πέρα από την αναγνώριση του ηρωικού βίου μιας σπουδαίας προσωπικότητας, που οφείλουμε να τιμούμε, επίσης μια δική μου, πρόταση, ως προέδρου της Κοινότητας Ψυχικού, πήρε σάρκα και οστά.

✔️ Γιατί αυτό που μετρά τελικά είναι να νιώθεις ότι αφήνεις κάτι καλό στον τόπο σου, όταν αποφασίζεις να τον υπηρετείς…

✔️ Για την ιστορία, η Συλβια Ιωαννίδου-Αποστολίδου, υπήρξε επικεφαλής της βρετανικής μονάδας δολιοφθορών Force 133 στην Αττική κατά την περίοδο της Κατοχής. Δρώντας με την κωδική ονομασία «Πατ» αναδείχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ηρωίδες της Εθνικής Αντίστασης, με καθοριστική συμμετοχή σε κομβικά γεγονότα της περιόδου. Από τις γραμμές αρχικά της ΕΡΕ και κατόπιν της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ως πρόεδρος της Παναθηναικής Οργάνωσης Γυναικών, υπηρέτησε αθόρυβα αλλά δυναμικά και με απόλυτη συνέπεια τις αξίες της ελευθερίας και της προόδου.

«Πάντα στον νου σας να έχετε την Ελλάδα», είπε σε μια από τις τελευταίες ομιλίες της.

✔️ Η πρόταση μου ονοματοδοσίας Σύλβια Ιωαννίδου έγινε, λίγο μετά το θάνατο της ηρωίδας της Αντίστασης Σύλβιας Ιωαννίδου, ( στις 20/9/21), αρχικά προς το δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, την οποία αποδέχτηκε και έπειτα την εισηγήθηκα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ψυχικού, το οποίο και την ψήφισε.

Μετέπειτα η απόφαση του ΚΣ Ψυχικού, (αφού προηγήθηκαν αποφάσεις των επιτροπών του δήμου Ποιότητας Ζωής και Ονοματοδοσίας) εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο δημαρχίας Γαλάνη, την οποία ομόφωνα και ψήφισε.

✔️Το ίδιο χρονικό διάστημα, που είχα προφορικά συζητήσει με το δήμαρχο την ιδέα μου, του είχε αποστείλει επιστολή και η Παναθηναική Οργάνωση Γυναικών, η οποία ζητούσε να μετονομασθεί ο δρόμος που διέμενε η αείμνηστη Σύλβια, συνδημότης μας, από οδός Τσάκωνα σε οδός Σύλβια Ιωαννίδου.

Έτσι έφθασαν και οι δύο προτάσεις στις επιτροπές του δήμου (Ποιότητας Ζωής και Ονοματοδοσίας) και τελικά υιοθετήθηκε η πρόταση του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψυχικού να ονομασθεί το άλσος της οδού Δάφνης και όχι να μετονομασθεί η οδός Τσάκωνα σε οδό Σύλβιας Ιωαννίδου.

✔️Η σκέψη της πρότασης μου ήρθε σε συνέχεια της ανάπλασης του πρώτου άλσους, επί της οδού Δάφνης, του άλσους Μπακογιάννη, -επίσης δική μου πρόταση και εισήγηση, στο δήμαρχο Δ.Γαλάνη,-παράλληλα με την τοποθέτηση προτομής, την υλοποίηση της οποίας είχα αναλάβει να πραγματοποιήσω, κάτι που ολοκληρώθηκε.

✔️Το αποτέλεσμα είναι ευχάριστο γιατί οι επόμενες γενιές αλλά και οι διερχόμενοι θα γνωρίζουν την ιστορία της αντιστασιακής κατά των Γερμανών ηρωίδας ΠΑΤ και οι δημότες θα χαίρονται δύο όμορφα φροντισμένα και ανάπλασμένα άλση.

👏Συγχαρητήρια στην Παναθηναική Οργάνωση και στην πρόεδρο της που όχι μόνο πρότεινε, αλλά και πίεσε, την προηγούμενη και την νυν δημοτική αρχή για να προχωρήσει η ιδέα.

✔️✔️Οι δήμοι έχουν συνέχεια, αλλά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να σεβόμαστε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και να αναγνωρίζουμε ό,τι καλό έχουν κάνει!

Μετάβαση στο περιεχόμενο