Δείτε

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ)

Mοιραστείτε στα μέσα

Ο Στάθης Γιαννίκος γεννήθηκε το 1967, είναι πολιτικός μηχανικός, εκδότης και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πούσκιν.

Είναι γέννημα θρέμμα του Ψυχικού και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μετά την αποφοίτησή του από το Ε.Μ.Π. εργάστηκε στη ΔΕΗ με το πρόγραμμα αριστούχων και μετέπειτα στη Νέα Υόρκη και στη Μόσχα.

Η αγάπη του για το βιβλίο τον ώθησε να εργαστεί για την ίδρυση και λειτουργία του Ινστιτούτου Αθηνά για την ελληνική γλώσσα στη Μόσχα και του Ινστιτούτου Πούσκιν στην Ελλάδα, το οποίο 

συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων πολιτιστικών οργανισμών της Ελλάδας και είναι μέλος του δικτύου ATHENS CULTURE NET .

Δεκαοκτώ χρονών και ενώ σπούδαζε, εξέδωσε το πρώτο βιβλίο, ακολούθως το φοιτητικό περιοδικό του Πολυτεχνείου, σειρά τίτλων, στη συνέχεια την εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛ, η οποία κυκλοφόρησε σε Ρωσία και Ελλάδα

καθώς και το μεγαλύτερο βρετανικό λογοτεχνικό περιοδικό GRANTA στα ελληνικά.

Το 1996 υλοποίησε την πρώτη διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. και της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη ρωσική τηλεόραση, σε έντυπα και σε δημόσιου χώρους, ανοίγοντας ουσιαστικά την τουριστική αγορά των ανατολικών χωρών για την Ελλάδα.

Είναι εταιρικό Μέλος της Ε.Α.Ξ.Τ. (Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου), ιδρυτικό μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης NET IMPACT (1996) και από το 2003 μέλος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού. 

Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και της αντιπροσωπείας της ΠΕΔΜΕΔΕ.

Είναι πρόεδρος του Ι.Ε.Ρ.Σ., κοινωφελούς Ιδρύματος το οποίο λειτουργεί από το 1995 με προεδρικό διάταγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Είναι Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Α.Ε.

Έχει διοργανώσει το έτος 2001 τη μεγαλύτερη εθελοντική δενδροφύτευση με την συμμετοχή 1500 εθελοντών στην αρχαία Ιθώμης της Πελοποννήσου, πραγματοποιώντας 10.000 φυτεύσεις.

Έχει πολλάκις βραβευτεί για την μεγάλη πολιτιστική και φιλανθρωπική του δραστηριότητα στην Ελλάδα  και το εξωτερικό.

Επιδίωξή του ένας Δήμος με διάφανες λειτουργίες, ασφαλέστερος, καθαρότερος, αρτιότερος και αποτελεσματικότερος σε θέματα κοινωνικά, οργανωτικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο