Δείτε

ΧΑΡΙΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ

Mοιραστείτε στα μέσα

H Αντωνία Χαρίτου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Παιδίατρος-Νεογνολόγος-Εντατικολόγος και Συντονίστρια-Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) της Κλινικής ΡΕΑ, όπου νοσηλεύονται πρόωρα και τελειόμηνα άρρωστα νεογνά. Κατέχει αντίστοιχες θέσεις Συντονίστριας-Διευθύντριας σε ΜΕΝΝ από το 2004, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει στο ΕΣΥ στις ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με θέση Επιμελήτριας. Έχει σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει τις ΜΕΝΝ τριών ιδιωτικών Μαιευτηρίων της Αθήνας (ΛΗΤΩ-ΓΑΙΑ-ΡΕΑ).
Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Περιγεννητικής Ιατρικής (ΕΕΠΙ) και Μέλος του Executive Council της Union of European Neonatal and Perinatal Societies (UENPS). Συμμετέχει σε ΔΣ Ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών από το 2006. Έχει διατελέσει πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρίας (ΕΝΕ) και επί σειρά ετών μέλος του Προεδρείου της καθώς και Πρόεδρος της ΕΕΠΙ το 2021-22. Έχει οργανώσει Πανελλήνια Συνέδρια Νεογνολογίας και Περιγεννητικής με Διεθνή Συμμετοχή και έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών Συνεδρίων με παρουσιάσεις, εργασίες, κλπ. Επίσης έχει δραστηριότητα για την ανάδειξη του προβλήματος της Υπογεννητικότητας και του Δημογραφικού. Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
Έχει επιδείξει σημαντική κοινωνική δραστηριότητα. Στην δικτατορία συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ήταν μέλος της Ενώσεως Ηλείων φοιτητών, γνωστής για την αντιδικτατορική της δράση. Είχε συνυπογράψει κείμενο για την κατάργηση των διορισμένων ΔΣ και την προκήρυξη εκλογών στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Στην κατάληψη του Πολυτεχνείου ‘73 συνεισέφερε στην οργάνωση και λειτουργία του Ιατρείου με κύριο συντελεστή τον Γιώργο Παυλάκη. Έχει καταθέσει την προσωπική της μαρτυρία με συνεντεύξεις και άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και στα βιβλία του Γιώργου Γάτου («Το Ιατρείο», Πολυτεχνείο ’73, Ρεπορτάζ με την Ιστορία, 2003) και του Ιάσωνα Χανδρινού (Όλη Νύχτα Εδώ, 2019). Υποψήφια βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012 και του Ιανουαρίου 2015.
Κάτοικος Νέου Ψυχικού για 25 χρόνια. Έχει δυο παιδιά ιατρούς, έναν γιο Ακτινολόγο και μια κόρη Μαιευτήρα-Γυναικολόγο.
Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο