Δείτε

ΤΣΑΤΣΟΥ Δ. ΑΛΕΞΙΑ

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Αλεξία Τσάτσου γεννήθηκε στη Βόννη Γερμανίας και ζει στο Ψυχικό από παιδί.
Η Αλεξία Τσάτσου είναι κόρη του σπουδαίου συνταγματολόγου Δημητρίου Τσάτσου και εγγονή του Θεμιστοκλή Τσάτσου, πρώτων κατοίκων και δημοτών του Ψυχικού.
Είναι έγγαμη με τον Νάσο Χατζηδημητρίου, οικονομολόγο, ο οποίος ασχολείται με τη διαχείριση κεφαλαίων μεγάλων οίκων του εξωτερικού και έχουν δύο παιδιά.

Η Αλεξία Δ.Τσάτσου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημητρίου Τσάτσου.
Μέλος του ΔΣ στο Dimitris Tsatsos Institut fur Europaische Verfassungswissenschaften.

Σπόυδασε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Νομικής και στο Πανεπιστήμιο Ανόβερου – Νομική Σχολή. Είναι απόφοιτος του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών – Athens College.

Ως δικηγόρος συνεργάζεται με τα Δικηγορικά Γραφεία Δημήτρης Κ. Μέλισσας, το Δικηγορικό Γραφείο Κ. & Μ. Ανδριακόπουλου και τη Δικηγορική Εταιρεία Μουτζουρίδου-Σακελλαρίου.
Ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν θέματα διοικητικού δικαίου, με έμφαση στο δίκαιο δημοσίων έργων και διοικητικών συμβάσεων, στο δίκαιο του περιβάλλοντος, στο ενεργειακό δίκαιο, στο δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο, στο δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.
Με γνωμοδοτήσεις για ζητήματα ερμηνείας διατάξεων για τη λειτουργία βιομηχανικών μονάδων καθώς και σχετικά με προβλήματα εφαρμογής της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας, του πολεοδομικού καθεστώτος χρήσεων γης σε συγκεκριμένες περιοχές.
Ερμηνεία της νομοθεσίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Προετοιμασία σχεδίων νομοθετημάτων (π.χ. νέος Κώδικας Δασικής Νομοθεσίας)
Διετέλεσε συνεργάτης του Νομοτεχνικού Συμβούλου σε θέματα Πολεοδομικών, Χωροταξικών και Περιβαλλοντικών Ρυθμίσεων για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Έκθεσης EXPO.
Διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος Υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ την άσκηση της την έκανε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Εργάστηκε και στον ΟΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ CHRISTIES’ ως Υπεύθυνη έρευνας & τεκμηρίωσης έργων ζωγραφικής 19ου αιώνα και στο Κέντρο Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου, στο
MAX-PLANCK INSTITUTE MUNICH,στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ως Βοηθός του Νομικού Συμβούλου.

Είναι Εθελόντρια στο Σωματείο ΜΕΡΙΜΝΑ, σε Φιλοζωικά Σωματεία και στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο