Δείτε

ΤΡΕΖΟΥ ΜΑΡΙΑ

Mοιραστείτε στα μέσα

«Είμαι γέννημα θρέμμα της Φιλοθέης, και όπως όλοι όσοι μεγαλώσαμε ή κατοικούμε στον καταπράσινο Δήμο μας, αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω από παιδί τόσες όμορφες αναμνήσεις κοντά στη φύση, ενώ ως ενήλικας έχω επιπλέον τόσο εύκολη πρόσβαση στην πόλη, με όλες τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει.

Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ενέπνευσε ο μακροχρόνιος οικογενειακός δεσμός που με συνδέει με τον τόπο αυτό, καθώς και η μητέρα μου, Μπέλλα Τρέζου-Διαμαντοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ. Μάλιστα τόσο η ίδια όσο και ο αδελφός της και θείος μου, αείμνηστος Διαμάντης Διαμαντόπουλος, συμμετείχαν στην Κοινότητα αρχικά και μετέπειτα στον Δήμο Φιλοθέης. Ο μεν θείος μου διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινότητας της Φιλοθέης κατά την Προεδρία του Δημητρίου Κωστόπουλου, ενώ η μητέρα μου διετέλεσε δημοτική σύμβουλος κατά τη Δημαρχία του Θεόφραστου Οικονομίδη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα έζησα στην Αγγλία, όπου σπούδασα αρχικά Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με μάστερ από το UCL στην Νομική και Πολιτική Φιλοσοφία, προτού στραφώ οριστικά στη νομική επιστήμη. Εκεί εργάστηκα σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες όπως η Fieldfisher και η Linklaters, αλλά και στην Βρετανική Αρχή κατά του Αθέμιτου Ανταγωνισμού (Office of Fair Trading). Συμμετείχα επίσης ως φοιτήτρια στον Σύνδεσμο Ελλήνων της σχολής μου αλλά και στην εκπροσώπηση των συμφοιτητών μου ενώπιον των πανεπιστημιακών αρχών. Ασχολήθηκα τέλος με την υποστήριξη της ομάδας παροχής δωρεάν νομικών συμβουλών εργατικού δικαίου της σχολής μου, αλλα και με την ομάδα για τα γυναικεία δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα.

Οι εμπειρίες μου αυτές μου δίδαξαν ότι με πνεύμα συνεργασίας και συλλογικότητας μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα για την κοινή μας πρόοδο και ευημερία, χωρίς να αμελούμε και την στήριξη και προστασία των συνανθρώπων μας όπου μας χρειάζονται. Άλλωστε ο Δήμος μας, ως προνομιούχος που είναι, δύναται να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε τομείς όπως η φυσική και κοινωνική πρόσβαση, η αθλητική και πολιτιστική ανάπτυξη, αλλά και η βιωσιμότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης που διέκρινε ιστορικά τους κατοίκους του. Επιθυμώ λοιπόν με τη σειρά μου να βάλω το λιθαράκι μου προκειμένου να το κάνουμε πράξη!»

Μετάβαση στο περιεχόμενο