Δείτε

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ)

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Τζίνα Θανοπούλου ζει στο Ψυχικό από τα παιδικά της χρόνια έως και σήμερα. Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University, είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Προσωπικής Ανάπτυξης σε Εφήβους, Ενήλικες, Οικογένειες και Ζευγάρια και Ψυχο-Εκπαιδευτική Σύμβουλος σε Εφήβους. Έχει μετεκπαίδευση στο HARVARD University στο χώρο της Εξελικτικής Ψυχολογίας – Ψυχολογία Ευεξίας (Developmental Psychology – Wellbeing Psychology) Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Οικογένειας, Ζευγαρίων, με εστίαση στην Ψυχολογία και Στήριξη Ατόμων σε «Ρίσκο» (“Risk and Prevention Psychology”).

Επίσης, έχει εξειδίκευση στη χρήση Αξιών της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (E.Q. Theory) για την καλύτερη Συναισθηματική Ισορροπία και Ανάπτυξη Εφήβων και Ενηλίκων από τον Dr Daniel Goleman, «πατέρα» της Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Επίσης, έχει μελετήσει στο Harvard University με τον Dr. Howard Gardner την Θεωρία της «Πολλαπλής Νοημοσύνης», Multiple Intelligent Theory. Έχει εξειδίκευση στην Στήριξη & Καθοδήγηση Παιδιών & Εφήβων με Μαθησιακές Δυσκολίες και Διατροφικές διαταραχές από το Harvard Graduate School of Education (HGSE).

Είναι Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής/ Hellenic Association for Counseling HAC # 01250,  Έγκριτο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής/ European Association for Counselling EAC # 0080, καθώς και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, American Psychological Association, APA # 81153384 από το 1996.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα – Harvard Club of Greece και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ΔΣ του Συλλόγου ως Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας ( από το 1998 έως και σήμερα).

Έχει επαγγελματική εμπειρία έχοντας δουλέψει πάνω από 27 χρόνια, στο χώρο της Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης ως Διευθύντρια Κέντρων Συμβουλευτικής & Μαθησιακών Δυσκολιών, όπως : American College of Greece – Pierce College, & στο TASIS/ ISA: Τhe International School of Athens. Διατηρεί το Ιδιωτικό της γραφείο στην Ελλάδα όπου προσφέρει τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια, Οικογένειες & Ενηλίκους.
Διατηρεί Ιδιωτικό της Γραφείο, όπου προσφέρει Συμβουλευτική Υποστήριξη σε Παιδιά, Γονείς και Οικογένειες. Προσφέρει εθελοντικά σεμινάρια, ομιλίες και συνεδρίες Συμβουλευτικής στο Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης και είναι μόνιμη επιστημονική συνεργάτης στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος.

Παρουσιάζει την δουλειά και την έρευνα της σε επιστημονικό επίπεδο στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό σε πολλαπλά Διεθνή Συνέδρια, Σεμινάρια, Συμπόσια όπως στο Harvard  Graduate School of Education, HGSE, Harvard Medical School HMS,  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική/Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε Συνέδρια, Σεμινάρια και Workshops σε ακαδημαϊκά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Σχολεία στην Ελλάδα και Εξωτερικό και σεμινάρια Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης και Κοινωνιολογίας στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ και στο Ίδρυμα Πολιτισμού Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Αρθρογραφεί συχνά στο Τύπο με Επιστημονικά άρθρα σχετικά με θέματα Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Σχέσεων Ζευγαριών, Σχέσεων Παιδιών και Γονέων, Wellbeing, Mindfullness και την Καλλιέργεια Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. για την Ισορροπία, Ευτυχία και Επιτυχία όπως στα: Huffington Post.gr., Thrive Global,  Brainy.gr καθώς και στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Καθημερινής “Love yourself”, στο ΒΗΜΑGAZINO, κτλ. Για 6 χρόνια διετέλεσε βασική αρθρογράφος στην Ελληνική Έκδοση του διεθνούς περιοδικού “PSYCHOLOGIES”.
Έχει γράψει το βιβλίο «Μικρές και Μεγάλες Αλήθειες για Θετική Ενέργεια για Γονείς και Παιδιά», Εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ και εκδίδεται το καινούργιο της βιβλίο «Τα παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας. Τι μπορούν να μας διδάξουν τα παιδιά μας για την Ευτυχία και την Ουσία της ζωής » από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ αρχές Φεβρουαρίου 2023.

Επίσης, προσφέρει τις υπηρεσίες γνώσεις της με πολλά σεμινάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως: «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», «ΕΛΕΠΑΠ», «MAKE A WISH», «SAVE WATER SPORTS». Ιδιαίτερα είναι Ενεργό μέλος στο ΜΚΟ : «The Home Project», ένα κοινωφελή οργανισμό του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης, προστασίας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στη χώρα μας. Προσέφερει εντατικά σεμινάρια στους Εκπαιδευτές/ Φροντιστές των παιδιών για να ενταχθούν ομαλά στο νέο κοινωνικό τους περιβάλλον.
Επίσης, έχει βραβευτεί το 2016 απο την UNESCO Πειραιώς & Νήσων για την συνεισφορά της στην Εκπαίδευση, Συμβουλευτική και Εθελοντισμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο