Δείτε

Βαγιωνή-Στασινοπούλου Μάυρα

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Μάυρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου ίδρυσε το 1992 την αλυσίδα Fresh Line που σήμερα αριθμεί 230 καταστήματα σε όλο τον κόσμο που εμπορεύονται τα καλλυντικά που παράγει στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Κορωπί.
Γεννήθηκε στην Αθήνα από μητέρα εκπαιδευτικό και πατέρα έμπορο. Από μικρή δούλευε στην οικογενειακή εταιρία ετοίμων πλεκτών και υφασμάτων μαθαίνοντας και εξασκώντας την τέχνη των πωλήσεων και του marketing.
Σε ηλικία μόλις 18 ετών δημιούργησε τη δική της βιοτεχνία φασόν ρούχων που όμως έχασε γρήγορα από μεγάλη πυρκαγιά μαζί με το πατρικό της σπίτι.
Τα όνειρα για μια πετυχημένη επιχειρηματική καριέρα ανετράπησαν. Λόγω των δύσκολων οικονομικά συνθηκών αναγκάζεται να καταφύγει σε άλλη εργασία για να μην επιβαρύνει την οικογένειά της περισσότερο. Έτσι έγινε υπάλληλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στη συνέχεια παντρεύτηκε τον βιομήχανο ηλεκτρικών ειδών Παύλο Βαγιωνή, ιδιοκτήτη της ELCO-Βαγιωνής Α.Ε. με τον οποίο και απέκτησε δύο κόρες την Πάολα και την Ναταλί.
Το 1990, 1991,1992 σε συνεργασία με μια φίλη της έγραφε και εξέδιδε το βιβλίο «Οδηγός για Έξυπνες & Φθηνές Αγορές» η επιτυχία του οποίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού κάθε χρόνο γίνονταν 25 επανεκδόσεις. Στόχος της ήταν να εξοικονομήσει κεφάλαια για να μπορέσει να υλοποιήσει ένα παιδικό της όνειρο: να δημιουργήσει μια εταιρία σπιτικών καλλυντικών με φρέσκα υλικά της κουζίνας, σαν και αυτά που έκανε από μικρή με τη γιαγιά της στο σπίτι.
Η βοτανοθεραπεία και η αρωματοθεραπεία ήταν ένα χόμπι αρχικά που στη συνέχεια έγιναν αφοσίωση και τρόπος ζωής. Επί χρόνια μελετούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των καρπών, βοτάνων, φρούτων και άλλων υλικών της φύσης. Μέσα από τη βιβλιογραφία ανακάλυψε τις ρίζες των συνταγών της βοτανοθεραπείας. Όλες προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα.
Το 1992 ιδρύει την Fresh Line ,μια εταιρία πρωτότυπων, χειροποίητων καλλυντικών με φρέσκα υλικά, που πωλούνται χύμα σε περίεργες μορφές ανατρέποντας τις αντιλήψεις της αγοράς.
Τοποθέτησε, τις ανήλικες κόρες της Πάολα και Ναταλί στην κορυφή της ιεραρχίας ,της εταιρίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείχνει πως τα όνειρά της για τη Fresh Line ήταν μακροχρόνια και προσδιόριζε τη συνέχειά της.
Η Fresh Line είναι για τη Μάϋρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου ο κυριότερος και βασικότερος πυρήνας έμπνευσης , ζωής, χαράς και δημιουργικότητας. Το προσωπικό της χάρισμα της καλής μαγείρισσας την βοηθάει να «μαγειρεύει» και να διακοσμεί τις εντυπωσιακές συνθέσεις με τα σαπούνια «γλυκά» της Fresh Line. Όπως π.χ. το εκμέκ κανταΐφι , το κέικ με το γάλα και το βούτυρο, τη σοκολατένια πουτίγκα κ.α. Eκτός από τη δημιουργία των προϊόντων βάζει τη προσωπική της σφραγίδα και στις διεθνείς συμφωνίες Master Franchise. Διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τους συνεργάτες της και τα στελέχη των εταιριών τους και θεωρεί πως είναι η καλύτερη πρέσβειρα της Ελλάδας στο εξωτερικό αφού τα προϊόντα έχουν ελληνικά ονόματα , και βασίζονται στους καρπούς της Ελληνικής γης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο