Δείτε

ΚΟΛΛΙΑ ΑΜΑΛΙΑ

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Αμαλία Κόλλια γεννήθηκε στο Παλαιό Ψυχικό και όλη της τη ζωή διαμένει στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.
Είναι Διαζευγμένη, και έχει 2 παιδιά, τον Γρηγόρη Ράπτη, 20 ετών, τριτοετή φοιτητή Οικονομικού Πανεπιστημίου  Αιγαίου και τον Κωνσταντίνο Ράπτη 18 ετών, πρωτοετή φοιτητή ΑΣΟΕΕ.
Αποφοίτησε απο το Αρσάκειο το 1983 και ξεκίνησε αμέσως να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση κλωστουφαντουργίας που είχε ιδρύσει ο πατέρας της .
Το 1985 διέκοψε για τις σπουδές της, πρώτα στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία λαμβανοντας Πτυχίο στα Παιδαγωγικά-δασκάλα Δημοτικού Σχολείου.
Κατόπιν πήγε για μετπτυχιακά στο Λονδίνο στο University of London, Institute of Education παίρνοντας με επιτυχια Postgraduate Diploma in Sociology and Economics of Education, και κατόπιν έκανε δεύτερο μεταπτυχιακό στο University  of North London , Postgraduate Diploma in Business Administration.
 
Όταν γύρισε από την Αγγλία, ανέλαβε ξανά στην οικογενειακή επιχείρηση ως marketing & product research manager και στη συνέχεια ως Sales manager, αναλαμβάνοντας μετά τον θάνατο του πατέρα της και διοικητικό πόστο στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Η εταιρεία πουλήθηκε τελικά το 2004.
 
Το 2000 άνοιξε κατάστημα ρούχων στο Ψυχικό το οποίο έκλεισε το 2011, και το 2012 δούλεψε ως προσωπική βοηθος σε επιχειρηματία, μέχρι το 2016 οπότε και αποσύρθηκε και ασχολήθηκε με τα παιδιά της και την προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.
Πρόσφατα μετά την επίτευξη αυτού του στόχου ασχολείται ως εκπαιδευόμενη για κτηματομεσιτικές συναλλαγές.
Ομιλεί άριστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά
Της αρέσει το διάβασμα (είναι μέλος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ψυχικού) το τρέξιμο και το σκι στο βουνό.

 Έχοντας χρόνο πια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά του Δήμου.
Είναι οργανωτική, επίμονη και υπομονετική και έχει όραμα μαζί με την Φαίνη να καλυτερέψουν την ζωή των δημοτών και των 3 κοινοτήτων που απαρτούν τον Δήμο, και να προσφέρουν έναν καλύτερο τόπο αντάξιο των προσδοκιών τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο