Δείτε

Δημητρακοπούλου-Κάλλιου Μπέση

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Μπέση Δημητρακοπούλου-Κάλλιου είναι πολιτικός μηχανικός με πλούσια εμπειρία τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε μεγάλα κρατικά έργα.

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας και εγκαταστάθηκε στο Ψυχικό όπου και ζει αδιάλειπτα αμέσως μετά τις σπουδές της.
Πήγε Γυμνάσιο στη Λάρισα αλλά ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στη Βοστώνη, στο Wellesley High School Boston με υποτροφία.
Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του τμήματος Πολιτικών μηχανικών.
Είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Επιμορφώνεται διαρκώς παρακολουθώντας σεμινάρια για τεχνικά θέματα που την ευαισθητοποιούν ιδιαίτερα όπως η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Ασχολήθηκε ως:
Μηχανικός στην Εταιρεία ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ για μελέτες υδραυλικών έργων και εγγειοβελτιωτικών έργων.
Μηχανικός στον ΟΑΕΔ για επιβλέψεις έργων, εκτιμήσεις οικοπέδων, συμμετοχή σε επιτροπές για παραλαβές έργων.
Ειδική συνεργάτης και Σύμβουλος Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης για τεχνικά θέματα.
Ελεύθερος επαγγελματίας για κατασκευές ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
Ιδρυτικό μέλος, συνεργάτης και μέτοχος κατασκευαστικών εταιρειών μετέχοντας στα διοικητικά συμβούλια, όπως «ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ»,«Μπαϊρακτάρης και Συνεργάτες», «ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΕΤΕ», «Γ. Σταματάκης και Συνεργάτες ΟΕ»,
«ΝΕΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΤΕ Β. Δημητρακοπούλου και ΣΙΑ Ε.Ε.», «Φ. Καρυδάκης-Ι.Μαυράκης και Συνεργάτες ΕΠΕ», «ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ Α.Ε.», «ΚΑΜΙΝΟΣ Α.Ε.», «ΘΕΑΣΥ Α.Ε», « ΘΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε», «INTRAFOND Α.Ε.».

Η Μπέση Δημητρακοπούλου έχει υλοποιήσει, ως πολιτικός μηχανικός, σε όλη την επικράτεια έργα-σταθμούς για την αναδιοργάνωση της χώρας, όπως την μεταστέγαση των Δικαστηρίων Αθηνών στις πρώην Σχολές Ευελπίδων, το οικοδομικό συγκρότημα που στεγάσθηκε η επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», τη στέγαση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την αποκατάσταση του παραδοσιακού κτηρίου για την στέγαση του Ιδρύματος Αλεξ. Σ. Ωνάσης, τη συντήρηση και διαμόρφωση Ανακτόρου Αχίλλειου Κερκύρας, την επισκευή βίλλας Καζούλη, το διυλιστήριο νερού στην Μάνδρα Αττικής, την επισκευή-συντήρηση του Προεδρικού Μεγάρου, την στέγαση Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΟΕΕΚ, τη στέγαση του ΚΕΠΥΟ, κλειστά γήπεδα, αθλητικά κέντρα και πολλά άλλα.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ανθρώπινοι Άνθρωποι για την στέγαση των αστέγων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο