Δείτε

Καλαϊτζάκης Δημήτριος

Mοιραστείτε στα μέσα

Ο Δημήτρης Καλαϊτζάκης γεννήθηκε το 1973, αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραϊτη το 1991, και είναι κάτοχος master’s degree στο management, τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις από το Athens Graduate School of Management (AGSM), και τον διεθνή οργανισμό International Advertising Association (IAA).

Είναι σύμβουλος Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θεατρικός και κινηματογραφικός παραγωγός, ιδιοκτήτης του Θιάσου Ελληνικές Μαριονέττες και Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Έργο Πολιτισμού Τέχνης & Εκπαίδευσης», με έδρα στο Νέο Ψυχικό.

Πάντα ενεργός δημότης Φιλοθέης-Ψυχικού, με πολυετή προσφορά στην πολιτιστική καλλιέργεια και δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών του δήμου μας και από τα ιδρυτικά μέλη του Lions Club Psychiko.

Το Σωματείο «Έργο Πολιτισμού Τέχνης & Εκπαίδευσης» ιδρύθηκε το 1979 από τον πατέρα του Δημήτρη, αείμνηστο Φραγκίσκο-Τάκη Καλαϊτζάκη, πρωτοπόρο σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, χαρισματικό παιδαγωγό και θεατρικό παραγωγό και πρωτεργάτη της δωρεάν εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.

Τιμώντας την ανεκτίμητη παρακαταθήκη κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού που του άφησε ο πατέρας του, ο Δημήτρης, μαζί με τον αδελφό του Μανώλη, σκηνοθέτη-σεναριογράφο, και τους συνεργάτες τους, συνεχίζουν και διευρύνουν το έργο του Σωματείου.

Με αποστολή την ποιοτική εκπαιδευτική ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση γύρω από μείζονος σημασίας κοινωνικά θέματα, παρουσιάζουν τις δράσεις τους σε παιδιά και εφήβους, μέσω της παραγωγής θεατρικών παραστάσεων μαριονεττών και ταινιών μυθοπλασίας.

Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την αρωγή μεγάλων εταιρειών και κρατικών φορέων στους ευγενικούς του σκοπούς, ο Δημήτρης καταφέρνει τη χρηματοδότηση όλων των δράσεων του Σωματείου, ώστε να προσφέρονται πάντα δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια σχολεία, δήμους, περιφέρειες, ιδρύματα παιδικής προστασίας, νοσοκομεία παίδων & δομές ΑΜΕΑ.

Είναι συνιδρυτής της Πρότυπης Σχολής Μαριονεττών του Δήμου Νέου Ψυχικού, μαζί με τον αείμνηστο πατέρα του και τον αείμνηστο Δήμαρχο Νέου Ψυχικού Θάνο Βεζυργιάννη.

Η μοναδική σε όλη την Ευρώπη Πρότυπη Σχολή Μαριονεττών για 12χρονους μαθητές, λειτούργησε από το 1995 μέχρι και το 2010, όπου συνενώθηκαν οι Δήμοι μας με τον Καλλικράτη.

Κάθε χρόνο οι μαθητές της έκτης τάξης του προαστίου, παρακολουθούσαν δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης για την κατασκευή και την τεχνική κίνησης της μαριονέττας και κάθε Ιούνιο, παρουσίαζαν την θεατρική τους παράσταση στο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαριονεττών στην πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η οικογένεια Καλαϊτζάκη προσέφερε δωρεάν παραστάσεις μαριονεττών σε όλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Νέου Ψυχικού.

Το έργο αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας αριθμεί συνολικά 1800 απόφοιτους μαθητές της Σχολής, προσφορά 375 δωρεάν παραστάσεων μαριονεττών σε όλα τα παιδιά του Νέου Ψυχικού από 4 έως 12 ετών και 15 Μαθητικά Φεστιβάλ Μαριονεττών.

Η θετική ανταπόκριση και η ενθουσιώδης συμμετοχή των σχολείων, των μαθητών και των γονέων, ήταν συγκινητική!

Το όραμα της οικογένειας Καλαϊτζάκη και του Θάνου Βεζυργιάννη να φέρουν τα παιδιά της πόλης μας κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, άγγιξε τις καρδιές των δημοτών, γι’ αυτό και αγκάλιασαν τη Σχολή Μαριονεττών με τόση αγάπη για 15 συνεχή χρόνια!

Όλοι οι μαθητές χάρηκαν μία μοναδική εμπειρία μέσα από τη καλλιτεχνική διαδικασία της παραγωγής μίας θεατρικής παράστασης μαριονεττών από το μηδέν, συνεργάστηκαν ομαδικά και αρμονικά, και καταχειροκροτήθηκαν στα Μαθητικά Φεστιβάλ Μαριονεττών της Πλατείας Ελευθερίας, κερδίζοντας τον θαυμασμό του κοινού!

Μία ξεχωριστή ανάμνηση, αποχαιρετώντας το δημοτικό σχολείο και την παιδικότητα τους, οδεύοντας προς το γυμνάσιο και την εφηβεία!

Ο Δημήτρης από μικρό παιδί γαλουχήθηκε και διαμορφώθηκε μέσα από το μαγικό ταξίδι δημιουργίας και προσφοράς της οικογένειάς του. 

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε τα μάτια του, οι αγαπημένοι, αείμνηστοι γονείς του, γέμισαν την καρδιά του με απέραντη αγάπη και ήταν πάντα δίπλα του σε όλα του τα βήματα, φύλακες άγγελοι, έμπιστοι φίλοι, και σπουδαίοι δάσκαλοι ζωής!
 
Ο Δημήτρης αισθάνεται ευγνώμον και πολύ τυχερός που είχε τόσο υπέροχους γονείς, και κάθε στιγμή που έζησε μαζί τους είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να του δώσει ο Θεός!

Το όραμα και το πάθος των γονιών του για τη δωρεάν πολιτιστική καλλιέργεια, την ποιοτική ψυχαγωγία, και τη δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών μέσα από την τέχνη, είναι ο φάρος που πάντα φωτίζει το μονοπάτι της ζωής και του έργου του! 

Μετάβαση στο περιεχόμενο