Δείτε

Αρεταίος Κωνσταντίνος

Mοιραστείτε στα μέσα

Ο Κωνσταντίνος Αρεταίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Ν.Σμύρνης και έλαβε Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ. Στα φοιτητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στην AIESEC (Διεθνής Ένωση για Ανταλλαγές Φοιτητών), ηγήθηκε της εθνικής ελληνικής επιτροπής ως εκλεγμένος Πρόεδρος και εργάσθηκε στην Φινλανδία, Καναδά και αφού αποφοίτησε, στις ΗΠΑ για 2 έτη.

Μετά την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, έκανε το μεταπτυχιακό του και έλαβε MBΑ (Masters Διοίκησης Επιχειρήσεων) στο Marketing & Strategy από το City University Business School του Λονδίνου. Στη συνέχεια έκανε καριέρα σε διοικητικές θέσεις Marketing και Πωλήσεων στις πολυθενικές εταιρείες Procter & Gamble στο Παρίσι, UNILEVER στην Ελλάδα και κεντρικά Λονδίνου, ΜΙΝΕΡΒΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ και SONY HELLAS σαν Marketing Director, συνολικά για 14 έτη.
Το 2000 ξεκίνησε την δική του δραστηριότητα και έχει 30+ χρόνια εμπειρία σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, μέσα από Σχεδιασμό Εταιρικής Στρατηγικής, πλάνα και ενέργειες Marketing, Επικοινωνίας & Διαφήμισης, Πωλήσεων και Εκπαίδευση των Στελεχών τους, ενώ υλοποίησε πολλά projects συμβουλευτικής και εκπαίδευσης Management & Business Development και σε πολυεθνικές ή μεγάλες ελληνικές εταιρίες.
Παράλληλα, από το 2013 και έως σήμερα υλοποιεί στην Ελλάδα το διεθνές καινοτόμο πρόγραμμα για μαθητές Λυκείων και φοιτητές Πανεπιστημίων ‘Young Business Talents’, ένα online Διαγωνισμό εικονικής διοίκησης εταιρειών με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή (προηγμένο λογισμικό που αναπαριστά τη λειτουργία των επιχειρήσεων και της αγοράς), με σκοπό την ανάπτυξη των ήπιων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των νέων παιδιών και την παροχή εφοδίων για το μέλλον τους. Το πρόγραμμα έχει την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά εδώ και 22 χρόνια στον χώρο του τουρισμού (ενοικιάσεις ιστιοπλοϊκών σκαφών και marketing-είδη ξενοδοχείων, οργάνωση εκδρομών) συνεισφέροντας στην ενίσχυση του brand της Ελλάδας. Είναι μέλος ΔΣ εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας, και προσφέρει εθελοντικά σε φιλανθρωπικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά, καλά Ισπανικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ναταλία Εφραίμογλου (Αρχιτέκτων) και έχουν δύο παιδιά, την Δανάη και τον Ιάσονα, αποφοίτους Κολλεγίου Αθηνών και τώρα φοιτητές.

Έχει στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου μας με την τεχνοκρατική και διεθνή του εμπειρία, δυναμισμό και πνεύμα συνεργασίας που τον διακρίνει, μέσα από τη δημοτική παράταξη ΠΡΑΞΗ με επικεφαλής την Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο