Δείτε

ΑΛΕΞΑΤΟΥ ΟΛΓΑ

Mοιραστείτε στα μέσα

Η Όλγα Αλεξάτου τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα αφού έχει ζήσει 7 χρόνια εκτός.

Είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Χημικός Τροφίμων, RD, MBA, Msc, MMedSc (cand).

Όταν ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο 1ο Νηπιαγωγείο & 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ψυχικού, αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG PIERCECOLLEGE) Αγίας Παρασκευής.

Αφού πήρε τα πτυχία της, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές MSc στην Κλινική Διαιτολογία στο εξωτερικό, ΜΒΑ στο Στρατηγικό Μanagement (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ολοκληρώνει το 3ο Μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή της Υγείας, ενώ έχει πιστοποιηθεί σε πλήθος τεχνικών της ψυχολογίας της διατροφής, όπως το nlpwellbeing coaching μέσα από βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα διεθνών οργανισμών (INLPTA κ.α.).

Στην παρούσα φάση εργάζεται σε Ιατρικό Κέντρο των Βορείων Προαστείων και ασχολείται ερευνητικά με την Προαγωγή της Σωματικής και Ψυχικής Υγείας & Ευζωίας μέσα από τη διατροφή, ενώ έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά του εξωτερικού.

Είναι εγγεγραμμένη στο Health and Professional Council της Μεγάλης Βρετανίας και διατηρεί ενεργή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε Ελλάδα, Κύπρο και Μεγάλη Βρετανία.

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως Entertainer στην τελετή έναρξης των Παρα-ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ως διατροφολόγος στο πρόγραμμα Healthy Athletes των Special Olympics του 2011. 

Το μότο της ζωής της ταυτίζεται με αυτό του σχολείου από το οποίο αποφοίτησε:

《Non Ministrari Sed Ministrare》 και αυτό δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί με λόγια αλλά μόνο με ΠΡΑΞΕΙΣ!

Αυτός είναι και ο λόγος που στηρίζει τη Πράξη και τη Φαινη προσωπικά!

Μετάβαση στο περιεχόμενο