Δείτε

Mοιραστείτε στα μέσα

«137 δήμοι προσλαμβάνουν 1.213 δημοτικούς αστυνομικούς,εκτός από το δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Εκτεθειμένη η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, για άλλη μια φορά απέναντι στους δημότες του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού σε ότι αφορά την ασφάλεια και την καλή λειτουργία του δήμου.

Η νέα αποκάλυψη για την ολιγωρία – αδιαφορία που έδειξε απέναντι στο δήμο, ήρθε από το Υπουργείο Εσωτερικών όταν έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα των 137 δήμων της χώρας που θα προσλάβουν δημοτικούς αστυνομικούς.

Ο δήμαρχος κ. Γαλάνης είχε κάνει «σημαία» προεκλογικά το 2019 την ασφάλεια του δήμου.

Ωστόσο τίποτε από όσα τότε είχε υποσχεθεί δεν πραγματοποίησε.

Δεν φρόντισε ούτε και τώρα να προσλάβει ούτε έναν δημοτικό αστυνομικό για το δήμο μας παρά το γεγονός ότι μπορούσε.

Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι κάθε δήμος είχε το δικαίωμα μέσα σε χρονοδιάγραμμα τριών μηνών να στείλει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για να συμπεριληφθεί στις μαζικές προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών που θα γίνουν μέσα στο έτος 2023 και θα αναλάβουν καθήκοντα το 2024.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί όποιος δήμαρχος ζήτησε να προσλάβει δημοτικό αστυνομικό, έστω και έναν, τον προσέλαβε. Άλλωστε στην λίστα της κατανομής των θέσεων αναφέρονται δήμοι που ζήτησαν και πήραν και έναν δημοτικό αστυνομικό.

Ωστόσο ο κ. Γαλάνης, πάντα σύμφωνα με την λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, δεν ζήτησε και δεν πήρε.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού που το 2019 στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε την ασφάλεια της πόλης και των δημοτών σε μια από τις πέντε πρώτες προτεραιότητες του δεν ζήτησε να προσλάβει κανέναν δημοτικό αστυνομικό. Το γιατί είναι προφανές.

Γιατί δεν γνώριζε την όλη διαδικασία καθώς δείχνει ότι δεν ενημερώνεται για τα δημοτικά δρώμενα, αφού είναι η δεύτερη φορά, προς το παρόν, μετά την γκάφα του προγράμματος της Οδικής Ασφάλειας, που δεν πήρε και την επιδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ για τους δρόμους του δήμου.

Εκτός της άγνοιας υπάρχουν και άλλοι δύο λόγοι για τους οποίους μπορεί κάποιος δήμαρχος να μην ζήτησε προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών καθώς δεν είναι μόνο ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού που δεν θα προσλάβει.

Οι δύο λόγοι είναι οι εξής:
– Ο πρώτος λόγος είναι ο οικονομικός. Δεν έχουν όλοι οι δήμοι την δυνατότητα να αντέξουν άλλο ένα μισθολόγιο στον προϋπολογισμό τους. Αυτή όμως η δικαιολογία δεν ισχύει για τον δήμο μας που είναι οικονομικά εύρωστος.

– Ο δεύτερος λόγος είναι το πολιτικό κόστος.

Είναι αλήθεια ότι από την στιγμή που θα αναλάβει δράση η δημοτική αστυνομία θα αρχίσουν να «κόβονται» κλήσεις, να επιβάλλονται πρόστιμα και γενικά να υπάρχει έλεγχος και αστυνόμευση της πόλης. Αυτός ο έλεγχος φέρνει παράπονα και γκρίνια την οποία κάποιοι δήμαρχοι δεν την θέλουν. Με λίγα λόγια δεν επιθυμούν να έχουν δυσαρεστημένους πολίτες και επιχειρηματίες στην πόλη τους παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι αυτοί που παραβατούν το κάνουν σε βάρος κάποιων άλλων πολιτών και επιχειρήσεων. Όμως όπως λέει και η παροιμία «αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν τρως».

Όποιος κι αν είναι ο λόγος ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού για άλλη μια αφορά άφησε την πόλη απροστάτευτη απέναντι σε αυτούς που λειτουργούν αντικοινωνικά και παραβατικά, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο με τις πράξεις τους.

Ακολουθεί η λίστα του υπουργείου Εσωτερικών με την κατανομή των θέσεων σε κάθε έναν από τους 137 δήμους, στο συνημμένο άρθρο στα Τοπικά Νέα»

Μετάβαση στο περιεχόμενο