Δείτε

Mοιραστείτε στα μέσα

Οι αποδείξεις για την Οδική Ασφάλεια

Μετά από ισχυρισμούς και διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο στελέχους της δημοτικής αρχής περί ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων που συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο μου

https://click.mlsend.com/link/c/YT0yMTM3MDQ1Njk1OTY4ODQ0NTg1JmM9ZjhiMyZlPTAmYj0xMDcxODM5NjYwJmQ9YjJnM20ydw==.lvXEzY5ty39vc-w80Xh-2VJjXNp6V82Zzy9DuTgo72Y

που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Τοπικά Νέα με θέμα:

«Χάθηκε η ευκαιρία για την οδική ασφάλεια», οφείλουμε να δώσουμε συμπληρωματικά στοιχεία αλλά και να θέσουμε και κάποια ερωτήματα.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται κατά καιρούς με αρωγούς την κυβέρνηση και βέβαια την Ε.Ε που μέσω «εργαλείων» της είναι και ο βασικός χρηματοδότης.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή από τα όσα υποστηρίζει εξακολουθεί να μην γνωρίζει το πρόγραμμα της Οδικής Ασφάλειας που ανακοινώθηκε στις 3 Ιουλίου 2022 από το υπουργείο Εσωτερικών και διήρκησε μέχρι τις 29 του ίδιου μήνα με ύψος προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ για δήμους από είκοσι ως 100.000 κατοίκων.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για τα κοινοτικά προγράμματα αφού εισπράττει από κατοίκους και επιχειρήσεις, καθώς τα έχει θεσπίσει, ίσως τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα.

Συνεπάγεται «λεφτά υπάρχουν» άρα που να …τρέχουμε για προγράμματα και άλλα συναφή, ξοδεύουμε από τα δικά μας.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή που ζητά από εμάς τη λίστα δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Οδικής Ασφάλειας, είναι απομονωμένη και δεν συνομιλεί με άλλους δημάρχους.

Γιατί αν συνομιλούσε θα μοιραζόταν για παράδειγμα την αγωνία της Αθήνας, του Αμαρουσίου, της Κηφισιάς, της Αγίας Παρασκευής, της Φυλής, που δημοπράτησε, και πολλών άλλων δήμων της Αττικής που έχουν ενταχθεί ή περιμένουν την έγκριση έχοντας καταθέσει φάκελο αίτησης.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή μάλλον θα πρέπει να μας αναφέρει με πάσα λεπτομέρεια τα έργα που έχει δηλώσει στα προγράμματα και εάν έχει δηλώσει:

«Αντώνης Τρίτσης»,
«Ψηφιακό Μετασχηματισμό», «Smart City’s»,
«Ηλέκτρα»
«Pay as you throw»

και άλλα, για τα οποία θα επανέλθουμε, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου για το συμφέρον των δημοτών και του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Και για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αυτούσια και την πρόσκληση του προγράμματος της Οδικής Ασφάλειας που είχε εκδοθεί το περασμένο καλοκαίρι.

https://praksi.eu/wp-content/uploads/2023/01/Sub-2-16631_Πρόγραμμα-βελτίωσης-οδικής-ασφάλειας.pdf

Μετάβαση στο περιεχόμενο