Δείτε

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

#metinFeni

Αγαπητοί Συνδημότες,

Στις 8 Οκτωβρίου 2023 θα κληθούμε να επιλέξουμε νέα δημοτική αρχή.
Η σημερινή δημοτική αρχή που εμπιστευτήκαμε το 2019 δεν υλοποίησε το πρόγραμμα για το οποίο την ψηφίσαμε.

Υπήρξαν πολλές και θεμελιώδεις αποκλίσεις από την σαρωτική αλλαγή για την οποία δεσμεύτηκε.
Με αίσθημα ευθύνης και αγάπης για το δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, ανακοινώνουμε την ίδρυση της δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΗ.

Η πρωτοβουλία μας για την ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης σε συνέχεια πολλών συζητήσεων με συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ζητούν να λάβουμε δράση, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας που έχει μεταβληθεί ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και να διασφαλίσουμε την πορεία του δήμου προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ιδρύουμε την ΠΡΑΞΗ γιατί θέλουμε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού να γίνει πραγματικά ο Δήμος που αξίζει να ζούμε, εμείς, τα παιδιά μας αλλά και οι μελλοντικές γενιές. Προσβλέπουμε να αποκτήσουμε έναν δήμο καθαρό και πράσινο που θα ανακτήσει και πάλι τη φυσιογνωμία της κηπούπολης.
Προσβλέπουμε να δημιουργήσουμε μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά με καθημερινή και άμεση επικοινωνία, με διαφάνεια, λογοδοσία και ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες διαρκούς διαβούλευσης.

Μια αρχή που θα πράττει τα αυτονόητα και ουσιαστικά, από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα.
Στην ΠΡΑΞΗ, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές διαδρομές μας έως σήμερα, συμπορευόμαστε, όσοι μας ενώνει άρρηκτα η πεποίθησή ότι ως δημότες αξίζουμε περισσότερα και ότι ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού μπορεί να γίνει υπόδειγμα και σημείο αναφοράς και για άλλους δήμους της χώρας μας.

Θα ακολουθήσουμε το στρατηγικό σχέδιο που θα συνδιαμορφώσουμε με τους δημότες και με σύμβουλο το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, θέτοντας σαφείς προτεραιότητες. Θα καταρτίσουμε χρονοδιαγράμματα για τους στόχους μας και θα αξιολογούμε τακτικά την αποτελεσματικότητα του παραγόμενου έργου.

Οι κύριοι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα μας είναι:

• η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της φυσιογνωμίας του δήμου μας.
• η ΒΕΛΤΙΩΣΗ της καθημερινότητας όλων των κατοίκων του Δήμου, με έμπρακτη βοήθεια προς τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους τετράποδους φίλους μας καθώς και η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της ανταποδοτικότητας μεταξύ δημοτικών τελών και υπηρεσιών προς τον δημότη.
• η ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ και η άμεση αποκατάσταση κατεστραμμένων δημοτικών υποδομών και οδικού δικτύου, πεζοδρόμια, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, ηλεκτροφωτισμός.
• η ΕΠΙΛΥΣΗ του προβλήματος καθαριότητας με σύγχρονες μεθόδους περισυλλογής απορριμάτων.
• η ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ του Δημοτικού Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.
• η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του οικοσυστήματος, κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, άλση, ρέμα Ποδονίφτη, Νταμάρια.
• η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ από το Κράτος των αναγκαίων οικονομικών πόρων και χρησιμοποίηση καινοτόμων-ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και μεθόδων της «κυκλικής οικονομίας».
• η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και την ανεξέλεγκτη στάθμευση των δημοτικών φορτηγών καθαριότητας, λεωφορείων, αλλά και ιδιωτικών αυτοκινήτων σε περιοχές με επιβαρημένη κίνηση.
• η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών με καλύτερο φωτισμό και με διεκδίκηση αστυνόμευσης σε όλη την έκταση του δήμου.
η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των περιουσιακών στοιχείων του δήμου για έργα υποδομής και ανάπλασης.
• η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου.
• η ΠΡΟΑΓΩΓΗ του πολιτισμού, της Παιδείας και της Δια Βίου Άθλησης.

Με πυξίδα το πλαίσιο που θέτουμε, στην ΠΡΑΞΗ, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε συμπολίτη μας να συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία μας, με στόχο την Αναγέννηση του Δήμου, που τόσο αγαπάμε.

Είναι η ώρα να δραστηριοποιηθούμε όλοι, δίχως αποκλεισμούς, για το δικό μας συμφέρον.
Ξεκινάμε μαζί, να κάνουμε ΠΡΑΞΗ το όραμά μας, με έργα και όχι με λόγια.

ΦΑΙΝΗ Χατζηαθανασιάδου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΑΞΗ
Υποψήφια Δήμαρχος

Μετάβαση στο περιεχόμενο